Vox TV Dom Idealna PVC stolarija prema mjestu ugradnje

Idealna PVC stolarija prema mjestu ugradnje




PVC prozori se proizvode u raznim vrstama, pa je dobro razmisliti o različitim modelima za svako mjesto ugradnje. Ušteda energije i dalje će biti velika, ali će svaki prozor biti u skladu s funkcijom prostorije i pružati najviše kada se otvori i prozrači.

Kako odabrati najbolji model prozora?

PVC prozori sa klasičnim otvaranjem

Kod nas je najčešći model PVC stolarija koja se otvara na klasičan način uz opciju „kip“, iako na mnogim mjestima taj izbor nije adekvatan.

Klasično otvaranje je dobro tamo gdje ima mjesta za krilo, gdje se koristi prostor izvan prozora i gdje je potrebno otvoriti cijelo prozorsko krilo. Idealne su za spavaće i dnevne sobe te će donijeti puno svjetla i mogućnost bolje cirkulacije zraka. PVC prozori postavljaju se jednom u životu i treba izabrati najbolje.

Ako postoji mogućnost, dobro je proširiti otvore i ugraditi troslojne PVC prozore, jer će pogled biti ljepši, dobit će se prirodnije svjetlo, a izolacija i dalje izvrsna.

Ovi modeli se izrađuju po mjeri, pa se svaka ideja može realizirati.

PVC stolarija za kuhinju

Kuhinje su male prostorije koje zahtijevaju dosta prozračivanja, pa je dobro kada postoji otvor za prozor. Dimenzije su različite, a vrlo često su i manji od standardnih prozorskih otvora.

Kako biste uštedjeli prostor, za kuhinju trebate odabrati prozor koji se otvara klizno ili horizontalno kako biste uštedjeli prostor. Na taj se način štedi do 1m2, koji bi se inače morao osloboditi kako bi se prozor potpuno otvorio.

Zaboravite na sudar s prozorskim krilima, nedovoljno prostora za otvaranje i potrebu da prozor bude stalno potpuno otvoren kako bi ušlo više zraka. I klizni i horizontalni modeli štede prostor uz jednostavnost korištenja i veću dovod zraka za često prozračivanje.

Koji prozor odabrati za kupaonicu?

Prozori u kupaonici su također obično malih dimenzija i imaju funkciju ventilacije pa se postavljaju visoko na zid. Ako nema dovoljno mjesta, ovdje su dobar izbor klizna PVC stolarija, ali i modeli koji su uski i visoki, kako bi se lakše uklopili u manji prostor, a svakako daju svjež zrak.

PVC prozori su odlični za ovu prostoriju jer im ne smeta vlaga i stalno miješanje zraka. Ni to što se prozori često otvaraju ne predstavlja problem jer je okova izvrsne kvalitete i bez problema traje nekoliko desetljeća.

Prozore treba birati prema raspoloživom prostoru i važno je odabrati što veće za dovoljno prirodnog svjetla. Privatnost neće biti problem jer možete tražiti naočale koje su mat ili rade same da se ništa ne vidi kroz njih.

Odabirom PVC prozora s različitim načinima otvaranja i dimenzijama ne narušava se harmonija prostorije, već se dobiva puno više na funkcionalnosti i jednostavnosti korištenja.

Prozori za ostave, hodnike i stepenice

PVC prozori se na ovim mjestima postavljaju uglavnom kao krovni prozori, ali bilo bi dobro da postoji barem minimalni stupanj otvaranja, iako to diže cijenu. Radi uštede prostora i ovdje se mogu odabrati oni s kliznim otvorom koji će po potrebi osigurati ventilaciju.

Naime, hodnici i stubišta obično imaju po nekoliko prozorskih otvora na svakom podestu, a bilo bi dobro imati barem jedan PVC prozor koji se može otvoriti.

Neki mogu odabrati veće, a neki manje PVC prozore. Negdje su neobične dimenzije najbolji izbor. Uz dobro promišljanje i odabir prije ugradnje, dobivate najiskorišteniji prostor uz minimalnu zauzetost prozorskih okvira.

Related Post